L'entrenador aprèn més del què ens pensem o almenys ho intenta fer-ho (a vegades poder no ho pot semblar, però ho és), ens cal temps per les dues parts. Busca l'habilitat i la preferència de tasques per donar confiança a l'esportista i reforçar de forma positiva, es posa a la seva pell entrenament a entrenament, setmana a setmana i mes a mes. Li explica, li fa preguntes i alhora a certs moments li aplana el camí. Pot sonar contradictori? Si, tot depèn de l'objectiu i el grau d'ambició que l'esportista tingui.
Potenciar lo bo i reforçar lo dèbil, equilibrar-ho. Detectar-ho és essencial, deixar-se conèixer és rellevant per no dir molt rellevant i mostrar-se tal com ens sentim dia a dia també. A vegades tenim pors, facetes de la pròpia vida que són una muralla i no ens permet millorar per no haver tret o explicat certs temes. És qüestió de confiança cap a l'entrenador i llavors el professional posar-se a la nostra pell, sinó és molt complicat d'entendre l'esportista, evaluar físicament i poder evolucionar esportivament. Cal personalització.
Tots tenim molt recorregut, molt. Cal posar-se a treballar, aprendre i donar el vot de confiança a nosaltres mateixos se'ns dubte i al professional que ens assessora i ens forma.
Cofiança i empatia a parts iguals.
Jordi Checa Endurance Training
--
La confianza del entrenador hacia el deportista y viceversa es básico. Al mismo tiempo si aplicamos algo que nos convence debemos ser fieles a esta metodología para las dos partes, y si es necesario se bueno hacer un cambio de forma pactada. Es un pilar fundamental.
El entrenador aprende más de lo que pensamos o almenos intenta hacerlo (a veces a lo mejor no puede parecerlo, pero es), necesitamos más tiempo para las dos partes. Busca la habilidad y la preferencia de dar tareas para dar confianza al deportista y reforzar de forma positiva, se pone a su piel entrenamiento a entrenamiento, semana a semana y mes a mes. Le explica, le hace preguntas al tiempo en ciertos momentos le allana el camino. ¿Puede sonar contradictorio? Si, todo depende del objetivo y el grado de ambición que el deportista tenga.
Potenciar el bueno y reforzar el débil, equilibrarlo. Detectarlo es esencial, dejarse conocer es relevante por no decir muy relevante y mostrarse tal como nos sentimos día a día también. A veces tenemos miedos, facetas de la propia vida que son una muralla y no nos permite mejorar por no haber sacado o explicado ciertos temas. Es cuestión de confianza hacía el entrenador y entonces el profesional ponerse en nuestra piel, sino es muy complicado de entender el deportista, evaluar físicamente y poder evolucionar deportivamente. Debe haber personalización.
Todos tenemos mucho recorrido, mucho. Hay que ponerse a trabajar, aprender y dar el voto de confianza a nosotros mismos sin duda y al profesional que nos asesora y nos forma.
Confianza y empatía a partes iguales.
Jordi Checa Endurance Training