L'entrenament esportiu des de l'èlit fins a la base, es base amb etapes o estadis. Partint segons la literatura que un esportista per arribar al màxim rendiment esportiu necessita uns 8 o 10 anys o temporades, veiem un indicatiu clar per a tothom, constància, treball, assessorar-se bé i mirar a llarg termini. Quantes vegades sentim a dir que "fullanitu" ha aconseguit la seva millor marca o ha assolit un objectiu que feia anys que buscava? Tantíssimes vegades!
L'arbre de l'entrenament el defineixo com la suma de branques que poden fer-nos millorar el nostre rendiment: temps útil d'entrenament, tècnica, tàctica, eficiència mecànica relacionada amb la tècnica de la disciplina en concret i l'adaptació muscular i estructural de cada individu, la fisioteràpia ben pautada, la tecnologia/material, la quantitat i la qualitat segons la càrrega d'entrenament, la nutrició, la suplementació, la força mental o la psicologia pròpia i el preu (dedicació) que volem pagar per aconseguir cada objectiu que ens proposem. Hi ha esportistes que es limiten a fer ús d'aquest arbre amb 2 o 3 branques al llarg de la seva vida esportiva, d'altres totes a la vegada... per on començem? Primer hem de tenir clar el preu que volem pagar vs inversió temps òptim d'entrenament, a partir d'aquí és tracta de començar a entrenar i assimilar sobretot aquesta càrrega d'entrenament, i parel·lament polir una branca i una altra... però per sobre de tot IL·LUSIÓ, que tampoc és el tot! Bona temporada 2016! Jordi Checa Salut i constància! -- El entrenamiento deportivo desde la élite hasta la base, se base con etapas o estadios. Partiendo según la literatura que un deportista para alcanzar el máximo rendimiento deportivo necesita unos 8 o 10 años o temporadas, vemos un indicativo claro para todos, constancia, trabajo, asesorarse bien y mirar a largo plazo. Cuántas veces oímos decir que "fullanitu" ha conseguido su mejor marca o ha alcanzado un objetivo que hacía años que buscaba? Tantísimas veces! El árbol del entrenamiento el defino como la suma de ramas que pueden hacernos mejorar nuestro rendimiento: tiempo útil de entrenamiento, técnica, táctica, eficiencia mecánica relacionada con la técnica de la disciplina en concreto y la adaptación muscular y estructural de cada individuo, la fisioterapia bien pautada, la tecnología/material, la cantidad y la calidad según la carga de entrenamiento, la nutrición, la suplementación, la fuerza mental o la psicología propia y el precio (dedicación) que queremos pagar para lograr cada objetivo que nos proponemos. Hay deportistas que se limitan a hacer uso de este árbol con 2 o 3 ramas a lo largo de su vida deportiva, otros todas a la vez... pero ¿Por donde empezamos? Primero debemos tener claro el precio que queremos pagar vs inversión tiempo óptimo de entrenamiento, a partir de ahí se trata de empezar a entrenar y asimilar toda esta carga de entrenamiento, y la par pulir una rama y otra... pero por encima de todo ILUSIÓN, que tampoco es el todo! Buena temporada 2016! Jordi Checa Saludos y constancia!
1 Comment
DAMIA
12/20/2015 12:44:19 am
M'agrada l'enfoc que li dones, sobretot perquè els resultats no apareixen de seguida i el preu, també és important, tot té un preu i hi estic totalment d'acord.
Reply
Leave a Reply. |
El meu blogUna barreja d'opinió, crònica i literatura científica. Espero que t'aporti algun granet de sorra!! Xarxes socialsEntrades Blog
June 2023
Webs d'interÈsCol·laboradors |